O nas

Kilka słów o nas

Poznaj nas oraz naszą filozofię

Number Wine

Nasza firma powstała w 2006 roku, kiedy propagowaliśmy nowoczesne rozwiązania dla rynku HoReCa w postaci systemów POS-owych, monitoringów, liczników porcji itp., czyli na 3 lata przed tym jak odmianę winorośli prosecco zastąpiono synonimem – glera, by rozróżnić oznaczenie regionu uprawy od szczepu. Już wtedy spotykaliśmy wino z kija. Nie było to klasyczne frizzante z keg-a a zwykłe wino stołowe wpięte do instalacji.

W 2010 roku przy wsparciu doświadczonych fachowców, zaczęliśmy wykonywać instalacje piwne, właśnie rozpoczynał się boom na tzw multitap-y . W wielu warszawskich lokalach postawiliśmy swój stempel i wielu z nich do dziś prowadzimy serwis.

Już w tamtym czasie klienci decydowali się na poświęcenie jednego kranu na frizzante* z kija lane z keg-a. *(Frizzante – jesteśmy zobligowani do używania tego określenia, ponieważ Prosecco lane z kega nie może nazywać się Prosecco tylko Frizzante, ponieważ nazwa Prosecco zastrzeżona jest tylko dla butelki). Można powiedzieć, że byliśmy świadkami narodzin koncepcji” Wine on tap” na warszawskim rynku.

Naturalną koleją było wejście w dynamicznie rozwijający się rynek wina z kranu lanego z Keg-a, dokładnie tak jak piwo.

W 2018 zostaliśmy zaangażowani z potencjałem, wiedzy, doświadczenia i sprzętu do dystrybucji Frizzante i innego wina w keg-ach. Okazało się, że Prosecco jest bardzo wdzięcznym produktem, że mamy ciekawe pomysły na jego dystrybucję, dlatego zdecydowaliśmy się zająć dystrybucją wg własnego pomysłu.

Z roku na rok pijemy coraz więcej wina, wielu z nas widziało ile lokali we Włoszech leje Frizzante z keg-a Między innymi dlatego jest to w tej chwili najciekawiej rozwijający się trend w gastro. Chcemy być znaczącą częścią tego rynku.

Naszą ofertę kierujemy do restauracji, pubów, sklepów winiarskich i monopolowych. W zakładce Wine on tap znajdują się kluczowe informacje na temat konceptu wina z Keg-a oraz sprzętu.

Naszym klientom gwarantujemy całkowite wsparcie i pełną wiedzę na temat instalacji, Prosecco, czyli Frizzante z kija wylewanego z 20-to litrowego Keg-a

I co najważniejsze zapewniamy większe zyski.

Przekonały Cię te argumenty? To…

Number Wine Jerzy Wolert
ul. Bodycha 31
05-816 Opacz-Kolonia

M: 53 53 53 054
E: biuro@numberwine.pl
E: jerzy@numberwine.pl
E: rafal@numberwine.pl