Wino z kranu

Różnice

Poznaj przewagę wina z kranu nad klasycznym

JEDNORAZOWY KEG

• Wysoka konserwowalność wina po instalacji systemu dostarczania. 1 miesiąc
• Zmniejszone odpady wina
• Jakość produktu pozostaje niezmieniona przez cały czas od zalania kega w winiarni do kieliszka w restauracji.
• Zachowanie właściwości wina
• Wino nie utlenia się,
• Wino zawsze będzie podawane w odpowiedniej temperaturze
• Szybsza obsługa

– logistyka

• Znacznie zmniejszone wymagania dotyczące przestrzeni
• Puste beczki można wyrzucić jako śmieci
• Optymalne koszty dostawy i transport

– Środowisko

• KEG-PET jest ekologiczny i nadający się do recyklingu

BUTELKA

• Po otwarciu butelki wino należy spożywać w ciągu jednego dnia
• więcej wina jest marnowane
• utrata właściwości organoleptycznych i musowanie wina
• wino nie zawsze jest w idealnej temperaturze
• wolniejsze czas podawania

– logistyka – dla butelki potrzeba dużo więcej miejsca niż dla kega

• Duża przestrzeń potrzebna do przechowywania towarów
• Wyższa cena dla konsumenta końcowego

– środowisko

• Duże straty materiałów (korek, butelki, kartony, etykiety, plomby)
• Większy wpływ transportu na środowisko
• Wysokie koszty usuwania materiałów – korki, butelki, kartony

Przekonały Cię te argumenty? To…

Number Wine Jerzy Wolert
ul. Bodycha 31
05-816 Opacz-Kolonia

M: 53 53 53 054
E: biuro@numberwine.pl
E: jerzy@numberwine.pl
E: rafal@numberwine.pl

Poczekaj!Czy chcesz abyśmy do Ciebie zadzwonili?

Proszę podać swój numer telefonu a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 15 minut